تبلیغات
سوره عشق
امروز:


روزی خواهم آمد...
و پیامی خواهم آورد...
وندا در خواهم داد:
ای سبد هاتان پربار،سیب آوردم...
سیب سرخ خورشید


سیب میوه ای بهشتی

سیب میوه ای معروف است که در زبان عربی آن را تفّاح و در انگلیسی PPLE گویند. اولین رویش گاه درخت سیب ناشناخته است. برخی نواحی قفقاز و اطراف مازندران و گیلان را نام برده اند و بعض دیگر منشأ اصلی پرورش سیب را مناطق سردسیر شمال اروپا معرفی می کنند، اما نکته قابل توجه آن است که درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش می یابد و همه مردم دنیا آن را می شناسند. تاکنون بیش از 7500 گونه سیب شناسایی شده است. جنگل های شمال کشور ما محیط مناسبی برای رشد و نمو نوع وحشی آن نیز هست.

پس از مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت) و موز،‌ انواع سیب، عمده ترین میوه ی پرورشی در سطح دنیا به شمار می آید.

نقش سیب در درمان بیماری ها

نظر پزشکان قدیم و جدید آن است که تا درمان با غذا میسر است، نباید از دارو استفاده نمود. محمدبن زکریای رازی می گوید: مهما قدرت أن تعالج بالأغذیة لا تعالج بالأدویة.

سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است. مواد موجود در یک سیب متوسط عبارت است از:

انرژی

258 کالری

پروتیین

1/2 گرم

چربی

1/6 گرم

مواد نشاسته ای

59/6 گرم

کلسیم

24 میلی گرم

فسفر

10 میلی گرم

آهن

1/2 میلی گرم

ویتامین آ

360 واحد

ویتامین ب 1

0/15 میلی گرم

ویتامین ب 2

0/8 میلی گرم

ویتامین ب 3

0/1 میلی گرم

ویتامین ث

18 میلی گرم

خواص دارویی

مشهور است که، خوردن یک سیب در روز شما را از مراجعه به دکتر بی نیاز می کند:

1. سیب میوه ای قلیایی و تمیز کننده بدن است و به علت دارا بودن پکتین زیاد،‌آب اضافی بدن را خارج می سازد.

2. سیب برای درمان اسهال کودکان مفید است؛ بدین منظور از سیب رنده شده استفاده نمایید.

3. سیب به راحتی قابل پختن است. کسانی که روده ی کم کار و تنبل دارند، می توانند از سیب پخته شده استفاده کنند؛ بدین منظور آن را درون ظرف لعابی یا تفلون روی حرارت کم بگذارند تا پکتین و ویتامین های سیب از بین نرود.

4. شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا است. برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید؛ سپس آن را از صافی ریز بگذرانید و چند تکه قند به آن اضافه نمایید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید. پس از خنک شدن روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.

5. نوشیدن آب سیب داروی مؤثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.

6 . سطح بالای کلسیم موجود در سیب، موجب جذب کلسیم غذاهای دیگر به بدن می گردد.

7. خوردن سیب، یبوست را برطرف می کند و برای خستگی مفرط مفید است.

8 . دم کرده ی برگ درخت سیب، مدر (ادرار آور) است و التهاب کلیه و مثانه را درمان می کند.

9. سیب تقویت کننده کبد و اشتهاآور است.

10. سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است، حتی بوییدن آن نیز چنین خاصیتی دارد.

11. سیب پخته تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن است.

12. سیب حرارت را از بدن خارج می سازد.

13. خوردن سیب برای افراد مبتلا به بیماری قند مفید است؛ زیرا قند خون را بالا نمی برد.

14. خوردن سیب با پوست به لاغر شدن کمک می کند.

15. جوشانده ی گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است.

16. سیب داروی خوبی برای درمان زخم ها است.

17. میزان بالای پکتین موجود در سیب آن را در ردیف بهترین داروهای درمان سوء هاضمه قرار می دهد.

18. تنقیه (اماله) با آب سیب برای بیماری های روده بسیار مؤثر است.

19. دم کرده ی پوست سیب بهترین دوست کلیه است.

20. آب سیب را درمنزل تهیه کنید و بدون فاصله آن را بنوشید؛ زیرا در اثر ماندن، آنزیم های خود را ازدست می دهد.

21. آب سیب برای زیبایی، لطافت و ترمیم چین و چروک پوست مفید است؛‌ بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید.

22. ویتامین های موجود در سیب بیشتر در پوست و زیر پوست آن قرار دارد؛ بنابراین اگر هضم پوست سیب برای شما مشکلی به وجود نمی آورد، بهتر است آن را با پوست میل نمایید؛ در غیر این صورت لایه ی بسیار نازکی از آن را جدا کنید.

23. از مربای شکوفه سیب برای درمان ضعف معده استفاده کنید.

24. سیب سرخ شیرین نسبت به سیب های دیگر خواص بیشتری دارد.

پوست سیب

خشک شده ی پوست سیب برای درمان ورم مفاصل، روماتیسم، نقرس و ناراحتی های کلیوی بسیار مفید است؛ از این رو به یاد داشته باشید که سیب را با پوست میل کنید. توصیه ی روایات نیز این مطلب را تأیید می کند. امام صادق(ع) فرمود: میوه را با آب بشویید و سپس مصرف کنید.

خواص سیب ترش

1. سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل پیچه را از بین می برد.

2. پخته ی سیب ترش اسهال خونی را درمان می کند.

3. مخلوط آب سیب ترش و انار برای تقویت معده مفید است.

4. رب سیب ترش برای بهبود اسهال و استفراغ کاربرد دارد.

5 . سیب ترش برای کسانی که مزاج گرم دارند، بسیار مفید است. اشخاص دارای مزاج سرد از سیب شیرین استفاده کنند.

6 . خوردن سیب ترش حافظه را ضعیف می کند.

خوراکی های سیبی

فراورده های گوناگون سیب عبارت است از: مربای سیب، شربت سیب، پالوده سیب،‌ کمپوت سیب، ژله سیب، برگه ی سیب، پای سیب، رب سیب، ترشی سیب، چای سیب، خورشت سیب و سالاد سیب.

سرکه سیب

از جمله باورهای قدیمی مردم آن است که: سرکه سیب، به عنوان ماده ای علیه عفونت و حتی پوکی استخوان و هضم بهتر مواد غذایی مؤثر می باشد. برخی دیگر از فواید سرکه ی سیب عبارت است از:

1. سرکه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضد عفونی کننده و ضد باکتری و ضد قارچ است، و عملکرد سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا را بالا می برد.

2. مقدار پتاسیم بدن را تنظیم می کند، در نتیجه به حفظ تعادل اسیدی بازی خون کمک می نماید.

3. برای تصلّب شرایین مفید است؛ زیرا هنگام مستحکم شدن استخوان ها، توده کلسیمی موجود در مفاصل را تجزیه می کند.

4. برای درمان مسمومیت غذایی و ناراحتی های گوارشی مفید است.

5 . عفونت ادراری را بهبود می بخشد.

6 . فشار خون بالا را کاهش می دهد.

سیب در روایات

در متون دینی ما بسیاری از خواص طبیعی و درمانی خوردنی ها و آشامیدنی ها ذکر شده است. خواص سیب از جمله مواردی است که در کلام پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله ) به آن اشاره می شود.

1. امام صادق(ع) پنج میوه را از جمله میوه های بهشتی دنیا معرفی فرمود: انار، سیب، گلابی، انگور و خرم.

2. امام باقر(ع) نیز فرمود: اگر خواستی سیب بخوری، ابتدا آن را ببو؛ سپس بخور آن حضرت این عمل را باعث خروج دردها از بدن دانستند. امروزه این شیوه در آروماتراپی یا عطر درمانی مورد بحث است.

بوییدن سیب برای کسانی که بیماری تنفسی و تنگی نفس دارند، نافع است.

3. نیز امام صادق(ع) فرمود: سیب بخورید؛ زیرا این میوه حرارت داخلی بدن را می کاهد و مزاج را تبرید می کند، و کسانی که تب دارند، تبشان را می برد. شهید دکتر پاک نژاد می گوید: در این که سیب تب بر است و برای بسیاری از بیماران می توان آن را تجویز نمود، شکی نیست. برای پایین آوردن حرارتی که مردم آن را آتش به جان گویند، مفید است. دکتر برنارد جانسون در کتاب خواص درمانی میوه جات و سبزیجات توصیه می کند: افرادی که تب و سرماخوردگی مزمن دارند به مدت 2 تا 3 روز رژیم سیب یا آب سیب بگیرند.

4. امام رضا (ع) فرمود: پیامبر(ص) از نگاه به سیب قرمز لذت می برد.

5 . نیز امام صادق(ع) فرمود: اگر مردم می دانستند سیب چه خواصی دارد؛ مریض هایشان را جز با آن درمان نمی کردند.

6 . برخی روایات سیب را درمان وبا می دانند.

7. روایات بسیاری از سیب به عنوان شست وشو دهنده ی معده تعبیر می کند. خواص دارویی پکتین و اسید مالیک سیب، یبوست را برطرف می سازد و حالت طبیعی مزاج را حفظ می کند. هرکس سیب را با پوست بخورد از شر یبوست راحت می شود.

سیب و حضرت زهرا (س)

عایشه نقل نمود:‌ روزی به رسول خدا(ص) عرض کردم: ای رسول خدا! شما را چه شده است؟ هنگامی که فاطمه می آید او را می بوسید و حتی زبانتان را در دهانش می گذارید، مثل این که می خواهید عسل به او بخورانید؟ پیامبر فرمود:‌ همین طور است! هنگامی که من به معراج رفتم، جبرییل مرا وارد بهشت کرد، پس به من سیبی از سیب های بهشت خورانید و آن سیب در صلب من نطفه شد، چون از آسمان نزول کردم، فاطمه از همان نطفه به وجود آمد. او حوریه ای است انسان گونه، پس هرگاه مشتاق بهشت می شوم او را می بوسم.

تأثیر سیب بر پاکیزگی دندان ها

دندان زدن سیب برای سفید شدن دندان ها، تقویت لثه ها و ضد عفونی کردن دهان مفید است. اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن، باکتری های دهان را از بین می برد و دندان ها و لثه ها را تمیز می کند. مطالعات نشان می دهد که سیب قادر به پاک نمودن ذرات غذایی باقی مانده ی پشت دندان ها و لثه ها است؛ از این رو فساد دندان و بیماری های لثه را دور می سازد. مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان ها می گردد، مینای دندان را محکم می سازد و از جرم گرفتن دندان ها پیش گیری می کند البته این کار نباید جایگزین مسواک زدن تلقّی گردد.

اسیدهای موجود در سیب التهاب لثه ها را التیام می بخشد و باکتری های مضرّ موجود در دهان را از بین می برد. براساس پژوهش های علمی پس از ربع ساعت از خوردن آهسته ی یک عدد سیب ترش، حدود 90 درصد ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می رود.

جویدن سیب، عضلات فک را قوی می سازد. اثرات ضد التهاب آب تازه سیب ـ‌ بدون هرگونه مکمّل ـ دهان شویه ای ساده و طبیعی محسوب می شود.

 

 


امار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :